A Fő téren immár minden együtt van a karácsonyi hangulathoz. Az ünneplőbe öltözött tér sötétedéstől díszkivilágítással hívogatja a látogatókat. A hangulatos vásári forgatagot belengi a fűszeres forró italok és a fenyő illata.

 

 

 

A korcsolyapálya reggel 8-tól este 10-ig fogadja a siklani vágyókat és hétvégeken zsúfolásig megtelik a tér, mert akkor a színpad is benépesül. Bár az égiek némi esővel is hozzájárultak a szombati délutánhoz, azért a legelszántabbak kitartottak, vagy visszajöttek, amikor javult az idő. Ebben nagy része volt az aprónépnek, mert ők nem egykönnyen mondtak le a rájuk váró csodákról, mesékről, látnivalóról, amiben nem volt hiány. A felnőttek választhattak az ünnepi bögrés forralt bor és a Rézangyal emberes kínálata között, ami hangulat-, és hőérzetjavítóként egyformán jól funkcionált.

Az ünnepélyes megnyitóra már teljesen megtelt a tér, bizonyítván, – amit Bús Balázs polgármester is hangsúlyozott a beszédében – hogy fontosak az életünkben a közösségben megélt szép pillanatok, hagyományok. A Budapest Bár muzsikája megkoronázta az első napot. Pedig nem volt könnyű választani a kerület bőséges programjai között, így jócskán akadtak olyanok, akik Csillaghegyi kiállításról érkeztek a Fő térre, majd a záró program után Lajkó Félix koncertjén is részt vettek.

Vasárnap aztán folytatódott a műsor és a jókedvű nézelődés. Sokan egyenesen a II. Civil és Nemzetiségi Napról érkeztek, mivel ezen a napon is valódi programdömping várt a kerületben élőkre. Az Óbudai Kulturális Központban megrendezett találkozó sem nélkülözte az ünnepi hangulatot. A szervezetek, egyesületek, alapítványok asztalain is ott díszelegtek a szórólapok mellett az adventi kellékek, s tán ennek is köszönhettük a meghitt légkört, a könnyebb egymásra találást.

Délután a Fő téré volt újra a főszerep, ahol remek családi programok vártak a látogatókra, majd miután fellobbant az első gyertya lángja a Tom Stormy Trió koncertje zárta a könnyűzene jegyében zajló hétvégét.

Szerencsére csak pár napot kell várni, s december 5-én és 6-án folytatódik a rendezvénysorozat, ezúttal a világzene jegyében, s a legkisebbek örömére vasárnap a Mikulás is ellátogat majd a Fő térre. Addig pedig hétfőn és szerdán, a Civil irodán kézműveskedhetnek a gyerekek, a korcsolyapálya pedig minden nap nyitva áll előttük.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr251568090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása