Monstanában többen kaptak ilyen levelet. A feladó a Beck Reisen utazási iroda, Győrből.

Falhívom mindenki figyelmét, legyen nagyon óvatos! Elsősorban kisnyugdíjasokat céloznak meg vele, ezért figyelmeztessük idősebb családtagjainkat.

És az olvasnivaló, mielőtt elmenne valaki azzal a busszal:

http://balnamama.blogzona.hu/archives/2010/07/21/BECK_REISEN_-_Ingyen_nlusi_hajt/

http://www.szabadfold.hu/bulvar/nevezes_nelkul_nyerni

http://forgatag.nolblog.hu/archives/2010/07/29/n_nyert/

http://www.naplo-online.hu/cimlapon/20100511_utazas_az_ismeretlenbe

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=257820

Aki nem hiszi, keressen rá a Google-ban.

De lehet az ilyent óvatosan is megtenni. Íme egy hasznos, okos hozzászólás egy fórumból:

...Édesanyám rokkantnyugdíjas, és nem mellesleg özvegyasszony. Pont ennek a szélhámosságnak a legideálisabb alanya. Apám halála után sokat volt egyedül, és nagyon nehezen viselte ezt az időszakot. Hosszas rábeszélésre sikerült csak kimozdítani otthonról, de egyszer csak sikerült. A nászasszonyával (aki hasonló körülmények közt él) elmentek egy ilyen utazásos, ebédes, buszos bemutatóra. Itt jegyzem meg nem erről a cégről van szó. Több ilyen is van! A postaládába majd minden héten kerül egy ilyen “soha vissza nem térő” lehetőségről szóló ajánlat! Vettek is rögtön valamit az első úton, de már nem emlékszem hogy mit. Nem volt nagy érték ezért nem foglalkoztam vele mert jól érezték magukat. Viszont körbejártam a kérdést és alapos felvilágosítást tartottam nekik. Tudatosítottam bennük minden buktatót. Ezek az utak általában 1400-1500 forintos /ebéddel együtt/ ahol kb. 2 órás bemutatókat tartanak. Nem bánom ha mennek, mert ez egy program nekik. Szándékosan nem visznek magukkal pénzt csak annyit, hogy fagyira, kólára stb. legyen. Ezzel kivédik az esetleges elgyengülés lehetőségét. Csak egy alkalom volt amikor megrendeltek egy gőzölős csodamasinát. Mikor hazajöttek elmesélték hogy kicsit rámenősebbek voltak velük, és nem akartak megszégyenülni (mert ez sajnos benne van a pakliban) ezért írták alá a megrendelést. Megnyugtattam őket hogy nincs baj, de nem engedtem hogy ÁTVEGYÉK a küldeményt! Egy udvarias levél kíséretében visszamondták a megrendelést :-)! Ehhez a fogyasztóvédelmi törvény értelmében indoklás nélkül joguk van! Az eset után továbbra is eljárnak az ilyen utakra, de mivel még nem ment el a józan eszük általában jó élménnyel jönnek haza.
A fenti sorokat nem azért írtam mert jónak találom ezt a fajta erőszakos értékesítési módszert, hanem azért hogy felhívjam a figyelmeteket a saját felelősségetekre az idősebbekkel szemben! Az anyámék szerencsések, mert figyeltünk rájuk, és még nem szenilisek. Viszont sok más idős embert még mindig meg tudnak vezetni! Sokszor nem is merik elmondani hogy mit tettek (jó szándékból) csak mikor már nem lehet tenni semmit. Itt jöttök Ti! Mondjátok el Ti is hogy egy ilyen út milyen veszéllyel járhat, de legalább a hazaút után legyetek ott a “romeltakarításkor”. Ha sikeresen rájuk sóztak egy nagy értékű, de teljesen felesleges csodamasinát, akkor NEM ÁTVENNI!!!, 8 napon belül ÍRÁSBAN ELÁLLNI A VÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKTÓL!!! :-) Nem tehetnek semmit!
Egyébként ha csak unatkoznak hagy menjenek, csak vigyázó szemetek rájuk vessétek!!! :-) ...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr152253849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása