http://image.hotdog.hu/_data/members1/233/685233/images/sajat_fotok/eper2.jpg

NAGY BEFŐZŐ NAPOK 1. (Szamóca) 400Ft/kg érett eper (olcsóbb lehet, de drágább nem)

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület meghirdeti az első nagy befőző napot!
Minden dömping időszak vége felé szezongyümölcsökre meg fogjuk hirdetni akciónkat, melyhez üzletek is csatlakoznak, kedvezményes cukor és befőző, eltevő kellékkel kínálatával. Várjuk recept javaslatukat, melyekből honlapunkon válogathatnak!
www.előtisza.hu

Támogatjuk mert:
-       Közvetlenül a gazdáktól szerezhetik be a terméket
-       Tudja mit tesz bele a befőzés során
-       Szezonális idényterméket használ, melynek így nagyobb a beltartalma
-       Törekszünk a magyar fajta termékek felhozatalára.

Szamóca befőző napok!
Vis-maior lehetséges, ha szélsőséges időjárási viszonyok lesznek! A helyszínen hirdetés alapján tájékozódhat (vis-maior előző nap du.-ra derül ki, illetve előrendelőinket emailen tájékoztatjuk)

1.,  2009. június 05. péntek 16 órától 20 óráig (amíg a készlet tart).
Helyszín: XXII. ker. REÁL Üzlet (Barackos út 1.) előtti parkoló (gyümölcs)
és a bolt termékei (cukor, zselésítő, celofán )

2., 2009. június 05. péntek 16-20 óráig (amíg a készlet tart).
Helyszín: III. ker. Bécsi út 221-229-es sz. háztömbök előtti parkoló az
Eurocenterrel
szemben, a lakásszövetkezet területén.

3. 2009. június 06. III. ker. Komjádi előtti piac SZÖVET stand. 7-12 óráig.

4. 2009. júnus 06. III. ker. Vörösvári úti (óbudai rendelő előtti MDF
piac) 7-12 óráig

5. 2009. június 07. XVI. ker. Sashalmi téri Magyarok Piaca 7-12 óráig

Előrendelést leadhat emailen jún. 03 szerda estig: info@elotisza.hu címen, NÉV, email cím, HELYSZÍN és DÁTUM megjelöléssel, valamint a kért gyümölcs MENNYISÉG megadásával.
Az előrendelést a délelőtti helyszíneken 9.30-ig tartjuk, délutáni helyszíneken csak akkor, ha megadja mikor jön érte (: 16.00; 16.30; 17.00; 17.30 )

Indító receptünk:

 

Szamóca íz: Megtisztítva az epret összezúzzuk, s sűrűre főzzük. A főzés
utáni mennyiség literéhez kb. 70-75dkg (ízlés szerint) cukrot adunk, s
ezzel már csak 15 percig főzzük. Tiszta üvegekbe töltjük. (A recept
szerint másnap kötjük le, úgy hogy a tetejére kis tartósítót teszünk). Én
még forrón celofánt tettem rá, aminek az alját benedvesítettem, a száraz
tetejére Na-Benzoátot tettem, s fedővel lezártam, majd száraz dunsztba
tettem (alul, felül, oldalt vastagon ruhák közé).

Receptjeiket a titkar@elotisza.hu címre várjuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr341158566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása