A díj odaítélésére várjuk óbudai polgárok, civil szervezetek, egyéb közösségek jelölési javas-latát, írásban, rövid indoklással együtt, Óbuda Kultúrájáért Díj 2009. évi adományozására

 

 




Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete 2003-ban Óbuda Kultúrájáért Díjat alapított,
melynek odaítélését és az átadását rendeletben szabályozta:

„A cím adományozható mindazoknak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeknek, csoportoknak,
akik Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez kimagasló teljesítményükkel vagy életművükkel hozzájárultak.”

A díjazott személyéről, vagy a díjazott csoportról a Képviselőtestület – rövid indoklást is tartalmazó – minősített többséggel elfogadott határozatában dönt, melyet a nyilvánosan meghirdetett és beérkezett javaslatok alapján – a mindenkori Kulturális Bizottság véleményének figyelembe vételével – hoz meg. Díjazásban évente csak egy személy, vagy egy csoport részesülhet.

Az Óbuda Kultúrájáért Díjjal:
▪ Seres János szobrászművész: „OSZLOPOK” című kisplasztikája,
▪ díszoklevél és
▪ 600.000.-Ft összegű pénzjutalom jár.

A díj az Óbuda Napja kulturális rendezvénysorozat keretében kerül átadásra ünnepélyes keretek között.

A díj odaítélésére várjuk óbudai polgárok, civil szervezetek, egyéb közösségek jelölési javaslatát, írásban, rövid indoklással együtt zárt borítékban a Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Főosztályára (1033 Budapest, Laktanya u. 4.) „Javaslat Óbuda Kultúrájáért Díj adományozására”megjelöléssel, 2009. március 20-ig eljuttatni.

Bővebb felvilágosítás, információ Borbély Rita kulturális referensnél kérhető a 4378-834-es telefonszámon vagy borbely.rita@obuda.hu e-mail címen.

 forrás:obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr23892756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása