Ismét sikerült felbosszantanom magamat a Kolosy téren. 30 fok napon, hat szatyor a kézben, de a 165-ös buszra - ahol legalább leülhetsz és van árnyék - nem szállhatsz fel, csak induláskor! Vajon miért? Rendben, hogy a sofőr is pihen, de mi lenne, ha indulás előtt végigsétálna a buszon és ellenőrizné a jegyeket? Hogy ez nem az ő feladata? Amikor felszállunk, akkor is ő ellenőrzi!

ELEGEM VAN A BKV-ból!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr372137944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keen25 2010.07.08. 10:44:29

Ohh, es hat meg amikor rohansz, hogy elerd azt a buszt, ami mostmar konynen megjegyezheto menetrenddel kozlekedik. ( nem '20- '40- '00), hanem teljesen veletlenszeruen, ('15? '35 '55, meg neha '05, '25), es amikor odaersz, es a menetrend szerint meg van ket perced, a busz sehol. Aztan sacc 6 perc kesessel megerkezik, a sorfor kiszall, es majd a kov jarat idejeben indul el. mindezt csak azert, hgoy a 12 perces seta helyett 22 percet alldogalj.
Ech.

Aggie 2010.07.09. 11:32:18

Azon gondolkod mar egy ideje, hogy nem lehetne-e azzal eloallni a BKV-nal, hogy vonjak ossze a 65-os es a 165-os buszt, ugy hogy korjarat legyen. Felfele a Matyashegyi fele jarna es a Pal-volgyi barlangtol menne a Szepvolgyin. Lefele a Szepvolgyin jönne. Igy a Szepvolgyin 1 buszmegallo maradna csak ki felfele - ahogy en latom, ott 1-2 ember szokott leszallni, akik biztosan nem orulnenek ennek, de talan meg lehetne gyozni oket, hogy a gyakrabban jaro buszert lefele setaljanak 1 megallonyit vagy utazzanak par megallot a Fenyogyongyetol visszafele, ha ott akarnak leszallni. Mit gondoltok?

Aggie 2010.07.09. 11:35:34

A kovetkezo felvetesem pedig egy zebra lenne a Folyondar - Szepvolgyi keresztezodesben. Egy lampas keresztezodes vagy egy korforgalom az mar tudom, tul nagy keres lenne :) de most kesz csoda, hogy nem utnek el ott minden heten valakit.

Tudósító 2010.07.09. 12:22:41

Kedves Aggie!
A régi lakosok tudják milyen nehéz volt a 165-ös kiharcolása, azelőtt csak a 65-ös járt, a Folyondár Szépvölgyi sarkáról kellett felgyalogolni az embereknek a hegyre.
Zebra: Én már sok kört futottam, itt a blogon is volt közvélemény kutatás zebra ügyben. Talán hárman szavaztak, abból egy én voltam.
Ha valaki segít, szívesen elkezdek egy aláírásgyűjtést ez ügyeben, mert teljesen jogosnak tartom a kérés. Én is ott megyek át minden reggel, de van, hogy nem is tudok átjutni. Már arra is gondoltam, hogy veszek egy flakon festéket és egy éjjel felfestem. Amúgy a fővároshoz tartozik, mert busz jár rajta.
Várom az ötleteket. Én vasárnap egy hétre elutazom, de utána mindent bevetek, ha nem leszek egyedül!
Az utca végére a megállni tilos táblát is sikerült, meg a kátyúk betömését is kiharcolnom.

Aggie 2010.07.09. 14:29:26

Szia Tudosito,
a 165-os tortenetet nem ismertem, en "uj" lako vagyok, meg csak 10 eve lakom a Folyokaban :)
Zebra ugyben en is szavaztam, ha gondolod, a kocka hazakban tudok kitenni íveket, ha alairast akarunk gyujteni.

eml 2010.07.21. 01:51:42

@Tudósító:
Én csak autózom arra, de egy zebrának én is örülnék, főleg lámpának!

A buszt a Mátyáshegyin nem lehet végigvinni, mert ahhoz meg kellene építeni az aszfalt alatt az alapját is az útnak.
süti beállítások módosítása