Megnyitott a kerület - s minden bizonnyal a főváros első kerékpár kölcsönzője. A Laktanya utca végén kialakított helységben a kerületi lakosok 200 forintért bérelhetnek egy napra biciklit a Berguson Kft. és az önkormányzat jóvoltából.

A sajtó képviselői előtt Görög Zita és Till Attila a kerékpározásról, mint életformáról beszélt. Mindketten rendszeresen használták a biciklit közlekedési eszközként, Attila még ma is napi rendszerességgel teker.

Bús Balázs polgármester elmondta, a munkába járáshoz  a jövőben 50 kerékpár áll majd a kerületi lakhelyet igazolni tudó érdeklődők rendelkezésére. A BKV tarifáinál olcsóbb közlekedési lehetőség megteremtésével az önkormányzat ösztönözni kívánja az egészségesebb életmódot is.

A non-profit keretek között működő kölcsönző beindítása az önkormányzat partnerségén alapult, mondta Nagy András, a Berguson Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy a városi kerékpáros kultúra szélesítése fontos célkitűzésük, s a kölcsönző megnyitása ennek egyik fontos eleme lehet.

A kölcsönző reggel hét órától este 19 óráig tart nyitva.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr21950081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása