Felbuzdulva "Az én Óbudám" fotópályázat sikerén, közzé teszem az alábbi felhívást.Tudom, hogy a hír nem Óbudához kapcsolódik, de könyvtár van itt is, és sok lelkes fotós valamint könyvtárlátogató is!

A Magyar Könyvtáros Egyesület - FITT fotópályázatának kiírása:

"A Magyar Könyvtáros Egyesület FITT szekciója versenyt hirdet meg minden könyvtáros és könyvtárt szerető számára.

A feladat egyszerű: fogd a fényképezőgépedet, és fotózz le minden utadba eső könyvtárat. Hazaérve/gép elé ülve töltsd fel az indafotóra, vagy a flickr-re, címkézd (a könyvtár neve, helye és a “klog” mindenképpen szerepeljen rajta), helyezd el by-nc-sa Creative Commons licensz alatt, és a verseny végén örülj a nyereménynek (ennek részletei később derülnek ki). A feltöltött fotókat ezen az RSS-csatornán tudod követni.

daniel.takacs: Spanyol 061

Egy könyvtárról maximum 5 külső és 5 belső kép tölthető fel pályázónként, és nem csak a hazai könyvtárak érnek. A kép legalább 3MP-es legyen, és minimális minőségi követelményeknek feleljen meg az amatőr kategóriában is (túl- és alulexponált, életlen képek nem vesznek részt az értékelésben. A képeket lehet javítani fotószerkesztővel, de a túlkozmetikázott képeket nem fogadjuk el.

A versenyben csak a fenti kritériumoknak megfelelő képek szerepelhetnek, a más feltételekkel beadott fotók automatikusan diszkvalifikálódnak.

A pályázatot amatőr illetve profi/félprofi kategóriában írja ki a pályázat gazdája, a Magyar Könyvtáros Egyesület FITT szekciója. Mindkét kategóriában három helyezést lehet elérni.

A határidő elég hosszú, szeptember 30-ig tart. Amatőr kategóriában a nyertes az lesz, aki a legtöbb könyvtárat gyűjti össze, a profi/félprofi kategóriában beküldött képeket minőségi szempontok szerint értékeli egy felkért szakmai zsűri.

Kiegészítés: a blog mellett érdemes böngészni a
Könyvtári Intézet 150 darabos gyűjteményét."

A pályázat weblapja: http://konyvtarepiteszet.klog.hu

Nemzetközi kiírás: http://bauenblog.info

)

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr871919849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása