Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Bús Balázs javaslatára csatlakozott a Léghajó Programhoz, melyet azzal a céllal indított dr. Krivácsy Péter intenzív terápiás orvos, hogy jól használható, gyakorlati ismereteket nyújtson szülőknek azokban a helyzetekben, ha gyermekük betegség vagy baleset miatt veszélybe kerül.

 

 Léghajó Program egyik alappillérét jelentő könyve a gyermekkori vészhelyzeteknél, S.O.S. megoldásokat nyújthat. A kiadványt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata minden óvodának megvásárolja és az óvoda egy dolgozóját a tanfolyamra elküldi.
A tanfolyamon és a könyvben - egyebek mellett a lázcsillapítás, lázgörcs kezelése, hasmenés, mérgezések, félrenyelés, újraélesztés mikéntjéről olvashatnak az érdeklődők.
A témában jártas orvosok, diplomás nővérek a tanfolyam keretében megtanítják  például a lázcsillapítás hatékony módszereit, azt, hogy hogyan lehet felismerni és mit kell tenni lázgörcs alkalmával, és beszélnek az égésről, a félrenyelésről de a bölcsőhalálról is. Kiemelt jelentőségű az újraélesztés oktatása, amit a Léghajó Programot elvégzők speciális babákon gyakorolhatnak. Kurzusaikat 2004. óta folyamatosan tartják. Kiscsoportos foglalkozásaik 5 órát vesznek igénybe.

obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr541751554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása