Megnyílt a kerületben az ország legnagyobb és legizgalmasabb falmászó klubja.

A megnyitáskor 650 nm mászó felületet vehettek birtokba a mászni vágyók. A belmagasság 8 és 11.4 méter között van, a leghosszabb út 13.5 méter hosszú.Közel 100 különböző nehézségű utat úgy tervezték meg, hogy a kezdőtől a profi mászóig mindenki megtalálja a neki való nehézségi szintet. Az utak kialakításánál figyeltek arra is, hogy azok eltérő színű fogásokkal legyenek megkülönböztetve. Az utak nagy része felülről biztosított, de elöl mászásra is van lehetőség. A hagyományos utakon kívül egy gyorsmászó falon (Speed wall) is kipróbálhatja magát az idelátogató.


A most elkészült csarnok két részből áll, a második ütemben a jelenlegi 650nm falfelületet további 400 nm-rel bővítik.
A klub honlapján mindenki tájékozódhat a biztonságos mászásról.
Az alapoktól a biztonságos falra tapadásig fokozatos gyakorlásra van szüksége az embernek, ezért a terem kialakításánál arra is gondoltak, hogy bármikor lehetőségük legyen segíteni a kezdőket.

Felhívják a figyelmet az oldalon arra is, hogy már az első mászás előtt jól kell ismernie mindenkinek:
- a felszerelést
- a biztosítási technikát,
- az ereszkedést,
- az első lépéseket a falon
- az elöl mászást

A biztonságos mászás érdekében az alapoktatás INGYENES !!!

A magasabb szintű tudás eléréséhez, tanfolyamokat és edzéseket szerveznek, hogy aki kedvet kapott, elsajátíthassa a falmászás technikáit, fogásait.

obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr41751579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása