Folyondár Vasas Sport és Tánc néven értékes sportközponttal gazdagodott a kerület. Kedden a kerület polgármestere jelenlétében adta át Markovits László a Vasas SC ügyvezető elnöke az új komplexumot, amit rögtön utána egy látványos tánc-, aerobic- és sportgimnasztika bemutatóval vettek birtokba a szakágak versenyzői.

 

Új funkciójú sportlétesítménnyel lettek gazdagabb a III. kerületiek… és mindenki, akinek fontos, hogy egy családias sportklubhoz tartozzon.
A Folyondár Sportközpont Kft. egy sokrétű „szabadidős bázis” kiépítését vállalta, amikor tartós bérletbe vette a Vasas Sport Club-tól a Folyondár utcai sporttelepet. A már meglévő adottságok részben meghatározták az irányt, hiszen a zöldövezeti teniszpályák (10 db) illetve röplabda és aerobic csarnok már önmagukban sok-sok sportolót ide csábítottak, ám a napokban befejezett felújítás nagyságrendekkel növelte a sporttelep vonzerejét. A szauna, a sport- és gyógymasszázs, a gyermekmegőrző, a több termes tánciskola (kicsiknek és nagyoknak) csupán néhány tétel az újdonságok listáján.

A nagy népszerűségnek örvendő aerobic- és sportgimnasztika szakosztály a jövőben kibővült térrel, gazdagabb felszereléssel és megújult kiszolgálóhelyiségekkel biztosít szabadidős és versenysport-lehetőséget.

A Vasas sikeres női röplabda szakosztálya profi környezetben, felújított öltözőkkel és remek szakemberekkel várja az új tehetségeket, akik a felnőtt és utánpótlás csapatai sikereinek fenntartását (és túlszárnyalását) tűzik ki célul.

Kiemelt figyelmet érdemel a Tánciskola, amely – Budapesten egyedülálló módon – erdővel körülvett, természetes fénnyel ellátott tágas termekben működik. A kínálatban 20 fajta klasszikus és modern táncóra szerepel, a legjobb magyar tánctanárok vezetésével. Az óraadó művészek közt érdemes megemlíteni Földi Bélát, Kelemen Katát, Budai Lászlót vagy Király Bélát.

A már említett salakos teniszpályák (összesen 10 db, ebből télen 7 db sátorral fedett) nem csak az amatőr teniszezőket szolgálják ki, de itt található a Vasas tenisz-szakosztályának egyik bázisa, a Sávolt Teniszakadémia is, ahol országos hírű edzők oktatnak gyermekeket, fiatalokat, köztük azokat, akik profi teniszkarriert terveznek. (Gyakran rendeznek itt társasági tenisztornákat is.) 

Különleges adottságai révén a Folyondár szabadtéri és fedett rendezvények lebonyolítására is alkalmas; a röplabdacsarnokban számtalan nagyszabású sportversenyre, előadásra, nagygyűlésre, bálra került már eddig is sor.

A megújult előcsarnokban lévő kávézó hideg és meleg ételeket, üdítőket és kávét kínál. A gyereksarok és gyermekfelügyelet nagy segítséget nyújt a kisgyerekes vendégeknek.

obuda.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr461555733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása