Tudósító 2009.07.11. 08:37

Kertmozi

Szép csendesen lecsökkent a blogok (a mienk is) olvasottsága. Hiszen kitört a nyár, mindenki nyaral, utazik, regenerálódik, kivéve, akik nem. Sokan ritkán neteznek ebben az időszakban, ami nem is baj, törekedjünk valós emberi kapcsolatokra, és persze pihenjünk, ha tehetjük.

Például menjünk moziba:

Kertmozi a Zichy-kastély udvarán

 

Az Óbudai Nyár 2009 programsorozat részeként két helyen is emlékeznek a 105 éves óbudai mozira – természetesen vetítésekkel. Az egyik az ingyenes kertmozi a Zichy-kastély udvarán, ahol vasárnaponként mozizhatunk.

 

 
A vetítések a Fő tér 1. szám alatt található kastélyban már június 21-én elkezdődtek, de nincs veszve semmi, hiszen egészen augusztus 2-ig tartanak, (majdnem) minden vasárnap, 20.30-as kezdettel.

A program kínálata  meglehetősen eklektikus: a magyar filmművészet remekeit (például a Hannibál tanár úr című Fábri-művet vagy a Régi idők fociját Sándor Páltól) ugyanúgy megtaláljuk benne, mint a közelmúlt amerikai sikerét (lásd Kerülőutak) vagy a francia új hullám örökbecsű opusát (Jules és Jim).

Ami fix, hogy a vasárnapi szeánszok alkalmával minden esetben a mozitörténet – ami Óbudán éppen 105 éves születésnapját ünnepli – egy-egy halhatatlan figurájával randevúzhatunk Minarik Ede mosodástól és Nyúl Bélától kezdve Mileson, a boldogtalan borszakértőn át Jules-ig és Jimig.

A részletes program:

július 12.: Hannibál tanár úr (r.: Fábri Zoltán, 90 perc, 1956)

július 19.: Kerülőutak (r.: Alexander Payne, 126 perc, 2004)

július 26.: Régi idők focija (r.: Sándor Pál, 78 perc, 1973)

augusztus 2.: Jules és Jim (r.: Francois Truffaut, 105 perc, 1962)


Kertmozi a Zichy-kastély udvarán augusztus 2-ig

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr211239905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása