A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében kibővül Budapesten a fizető parkoló övezet. Óbudát is bevonnák. A kerület polgármestere szerint azonban ennek bevezetéséhez nem adottak a feltételek.


 
Június 1-től átlagosan 27 százalékkal emelkednek Budapesten a parkolási díjak - döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az óránként fizetendő összegek 580 és 145 forint között lesznek a fővárosban.
A díjemelés mellett kibővítették a fizetőövezeteket, így belső Óbuda is belekerült a fizetős zónába.
Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a jelenlegi körülmények és feltételek mellett nem ért egyet a fizető parkolás kerületi bevezetésével. Óbuda-Békásmegyer kerület vezetője kifogásolja, hogy a Főváros nem épített az elmúlt években kellő számú P+R parkolót, mely a napi szinten érzékelhető közlekedési káoszt megoldhatta volna a fővárosban. Aggályosnak tartja továbbá a jelenlegi parkolási társulások működését, hiszen nem lehet látni, hogy a parkolásból beszedett pénzeket az adott kerület közlekedésfejlesztésére fordítanák. Óbuda nem lát garanciát arra, hogy a Főváros által, a kerületben beszedett pénzeket a fővárosi vezetés a kerületre fordítsa, hisz a múltban is csak kizsákmányolták Óbudát (pl.: Hajógyári sziget, Római part).
A kerületnek jelenleg nincs arra forrása, hogy önállóan kiépítsen egy drága rendszert és a jelen gazdasági helyzetben nem róhatunk újabb terheket a kerület polgáraira.
Nem várható el az óbudaiaktól, hogy velük fizettessék meg annak a hibás fővárosi politikának következményeit, mely az agglomerációba űzte az adófizető budapestiek nagy részét - áll Bús Balázs polgármester közleményében.

obuda.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr11111064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása