Rendkívül látványos vasútmodell-kiállításra várja a látogatókat április 4-én és 5-én a Békásmegyeri Közösség Ház. A kiállító 424 Modell Klub, – az ország legnagyobb vasútmodellező klubja – jóvoltából különböző méretarányokban ismerkedhetnek az érdeklődők a vasútmodellekkel.
 

 A fő látványosság a 41 méter hosszú N méretarányú modul terepasztal lesz, amelyet először állítanak fel, így egyfajta premier nézői lehetnek a látogatók, ahol sok-sok működő modellel, (kanalas rakodó, billencs, beton mixer, traktor) teszik még hitelesebbé a látványt. A világ legkisebb méretarányú modell-vasútjából is felállítanak egy 15 méteres terepasztalt, ahol a valóságnál 220-szor kisebb lesz minden. Kevés ilyen van Európában. Lesz még egy H0-ás, 1: 87 méretarányú időutazás, ahol a különböző szakaszokon a vasút, illetve a vasútmodellek fejlődése nyomán változik a technika, illetve a korok változásainak megfelelően a környezet is. Így a 30-as évektől napjainkig követhető lesz mindez.  De lesz 1:120-as méretarányú terepasztal is, ahol számítógépes vezérlés gondoskodik a látványosságról, a modellek mozgatásáról. A legkisebbeket favonatos játszóház várja, ahol nem csak a szemnek szól a látvány, bátran ki is próbálhatnak mindent az apróságok.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr261035989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása