A mészkőadaléktól vált csúszóssá a Kiscelli út

Nincs óbudai, aki ne ismerné a Kiscelli-templom mögötti lejtős-kanyarodós útszakaszt és ne tartana tőle. A sebességkorlátozó és a vigyázat csúszós úttest táblák már eddig is figyelmeztettek az alig 100 méteres útszakasz veszélyeire, de ezen a télen tarthatatlanná vált a helyzet. Volt nap, amikor 14 autó futott egymásba a csúszóssá vált aszfalton. Eljött az idő a változásra és úgy tűnik, az önkormányzat sem hezitál.


– Reggel 9 és fél 11 között 14 autó csúszott egymásba. Nem fagyott, csupán kis reggeli pára volt az úton – idézte fel balesete körülményeit Zsadon Andrea operett művészünk. – Én téli gumival, lassan közlekedtem, amikor szemből egy régi Skoda belém csúszott, 260 ezer forintos károm lett. A kiérkező fiatal rendőrök nagy empátiával segítettek kitölteni az űrlapokat. Csak amíg felvették az adatokat még négy ütközés történt.
Építési hibás lehet az út, kifele tart a lefelé vezető sáv, velem is előfordult, hogy túlcsúsztam, csak a Jóisten mentett meg. Kormányozhatatlanná vált az autó, de épp senki nem jött, és továbbcsúsztam a parkolóba.

– Én már csak megmenteni mentem a helyszínre – tette hozzá férje, Szolnoki Tibor, aki fényképeket is készített a hihetetlen balesetsorozatról. Elmondása szerint mindennaposak itt a koccanások, a közelben lakik, így jól ismeri a helyszínt.



A közeli nemzetközi iskolába gyermekükért érkező szülők is felháborodtak az áldatlan állapotokon, a sorozatos koccanások károsultjaitól nem tudtak behajtani az iskolához.

Az utat homokkal leszórták, de világossá vált: valamit lépni kell, csoda, hogy eddig nem történt halálos baleset.

Megkeresésünkre Klug Lajos, az önkormányzat városfejlesztési főosztályának műszaki osztályvezetője utánajárt a kritikus útszakasznak.

– Jogos a panasz. Az út ezen szakaszát négy vagy öt éve rakták le, nem az önkormányzat. A probléma abból adódik, hogy mészadalékot tettek az aszfaltba, ami az évek folyamán kivált és a legkisebb nedvesség hatására rendkívül csúszós felületet képez az út felszínén. Az önkormányzat szűkös keretei ellenére azonnal rendezni kell ezt a szakaszt.

Mint mondta, még aznap faxon megrendelte a munkát a kivitelezőtől, így amint az időjárás engedi az utat felmarják és új aszfalt kerül a kritikus részre.

Évek óta panaszkodunk!!! Miért kellett ezt megvárni???    

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr89913778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudósító 2009.02.14. 09:19:36

Korai volt az örömröm! Azóta eltelt két hét és semmi. Csak a kátyúzók jártak a Folyondáron. Az is valami!
süti beállítások módosítása