Civil felelősségvállalás tette lehetővé, hogy egy magyar szabadalom, a Somadrin rendszer szerint kialakított sószoba szolgálhassa a kerületi bölcsődések egészségét.

A sószoba a prevenciót erősíti, a gyermekek napirendjébe a sószobában eltölthető játékidő is beépül. Többek között erről is szó esett azon a látogatáson, ahol a polgármester a Víziorgona utcai bölcsőde sószobáját tekintette meg.

A Somadrin klímaoldat párolgása jótékony hatással van a légúti megbetegedésben szenvedő gyerekekre, de erősíti az egészségesek immunrendszerét is.

A sószobában a gyerekek fél óra alatt megszabadulhatnak a légzőszervekben lévő esetleges lerakódásoktól. Eközben mozgásukat és kreativitásukat fejlesztő játékokkal játszhatnak.

Bús Balázs úgy fogalmazott: "Mindannyiunknak van elképzelése arról, hogy egy-egy terápiás beavatkozás, egy-egy egészségnevelő tréning mennyibe kerül. Ezért is nagy öröm számomra, hogy a sóterápiát a bölcsődébe, bölcsődéinkbe járó kerületi gyerekek ingyenesen vehetik igénybe.

obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr48823664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása