Ádvent Óbudán

 Szombat délután kezdetét vette az egész hónapot átölelő ádventi rendezvénysorozat a városrész főterén. A fiatalokat és vállalkozó szellemű felnőtteket kivilágított jégpálya várja az önkormányzat előtt.

November utolsó szombatján az óbudai Fő térre több százan látogattak el, hogy az önkormányzat támogatásával felépített jégpályát megnézzék és birtokba vegyék. Miként tavaly-, idén sem kell a korcsolyázásért fizetni, a pálya ugyanakkor kétszer nagyobb, mint egy évvel korábban. Az érdeklődőket ajándék forró ital várta.

Az eseménysorozat megnyitóján Bús Balázs polgármester arról beszélt, hogy a karácsonyi várakozás időszaka évtizedekkel korábban szürke volt és fénytelen; most azonban már, nemzeti hagyományainknak megfelelően, méltó módon készülhetünk a karácsonyra.

Szavainak megfelelően színes forgatag töltötte meg a teret, a színpadon pedig egymást váltották a fellépők, végül a Ghymes együttes adott ízelítőt karácsonyi repertoárjából.

A december 21-ig tartó programsorozaton mások mellett fellép a Budapest Ragtime Band, a Vivat Bacchus énekegyüttes, a Napra, a The Bells, Torres Dani, Szalóki Ági és a Csík Zenekar Ferenczi Györggyel.

 

forrás:obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr26802978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása