Tudósító 2008.10.29. 16:08

Halloween

Okt 31. én Halloween Party lesz Óbudán a Glob Royalban! Igazi                beöltözős,ökörködős buli a 80-as 90-es évek zenéjével, italakciókkal, jelmezversennyel, sztárvendégekkel meg miegymással...
Belépő 1000.-Ft

Trick or treat, smell my feet, give me something good to eat! - így járkálnak az amerikai gyerekek házról házra Halloween éjszakáján, azaz október 31-én, Mindenszentek előestéjén. Bár jellegzetesen angolszász ünnep, egyre inkább elterjed nálunk is.

A Halloween nélkülözhetetlen kellékei a töklámpás és az olyan  figurák mint a boszorkányok, denevérek, vámpírok és egyéb szellemek.
A töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy halála után lelke nem fog a pokolra  kerülni. Történt, hogy Jack éppen október 31-én jobb létre szenderült, a mennyországba viszont  nem fogadták be, mert részeg volt. Így, kétségbeesésében a pokol kapujában kopogtatott, de az ördög ígéretéhez híven visszafordította. „De hát hová menjek?”- könyörgött Jack. „ Vissza oda, ahonnan jöttél”- mondta az ördög és egy izzó széndarabot adott Jacknek a pokol tüzéből. Az éjszaka sötét volt, az út hosszú és Jack, aki éppen egy répát eszegetett belerakta a parazsat, hogy egy kicsit jobban lásson. Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi azóta is nyugvóhelyét.

Néhány ingyenes online forrás, ahol zenéket, sikolyokat, dermesztőségeket tölthetnek le:

 

Free Halloween Music

KidsMusic.co.uk Free Halloween MP3s

Classic Horror sound wavs (Vincent Price, Boris Karloff, Peter Lorre, Bela Lugosi, Alfred Hitchcock)

 

Halloween Sound Effects and Free Music Download

Calling All Fiends - Halloween at Oddio Overplay

Spooky Midis & Wavs

FREE Halloween Music Sounds - SCARY!
Spooky halloween Music

És hogy ne maradjunk videó nélkül, egy klasszikus a YouTube-ról

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr45738798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása