Sokak kérésére:

A Vacka-dal szövege:(A zenéből csak annyit sikerült találnom, amennyit már feltettem. Javaslom felvenni a rádióból.)

"Óvakodva, mintha lábát / Bántaná a köszvény, / Borzas fák közt kódorog a / Kócos Kutya-ösvény. / Hókupackavacka előtt / Megkerül egy dombot / Pont, ahogy a varrócérna / Kerüli a gombot.

Hókupackavacka előtt nagy szél kerekedett. / Tombolt is, meg kiabált is / Végül berekedett. / Estére már csak sutyorgott, / Hangja se volt semmi. / Rekedt szél, az ne akarjon / Szörnyű vihar lenni.

Hókupackavacka mellett / elakadt a hajnal./ Nagyot botlott, sárba cuppant / Összekócolt hajjal. / Amíg lábát tisztogatta, / Fésűjét kereste / Megelőzte őt a reggel, / A dél, és az este."

 Szójátéknak is jó:

"Itt a Vacka Rádió! Fogható a Lötyög-patak partján, továbbá a Duna és a Tisza folyó valamennyi hullámhosszán. A Vacka Rádió Hókupackavacka rádiója. Két szomszédja Zuzmorc és Göndörcsalános."

Szókép a versből:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr79678824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judit 2008.10.24. 17:27:54

Végre egy nem agresszív gyerekműsor! Nagyon kedves és nemcsak az unokáim én a nagymama is kedvelem!
A zene különösen fülbemászó. HA a kottát megkaphatnánk unokáim furulyán, zongorán játszanák. Ez az ikerunokáim reggeli indulója.
Tüneményes!
Köszönet érte!

Tudósító 2008.11.05. 08:56:33

Kétszeresen köszönjük a hozzászólást.

bori · http://www.speckojedno.hu 2008.11.14. 18:48:40

Sziasztok!
Itt Bori ,aki énekli a vacka dalokat, decembertől kezdünk koncertezni velük, ha szeretnétek kapni friss infókat akkor a www.speckojedno.hu
oldalon a concert&else menüben iratkozzatok fel a hírlevélre, illetve u.a-on a menüponton folyamatosan frissítjük a saját és vackás koncertjeinket
plusz hamarosan a speckojedno oldalra teszünk még vacka menüpontot is
puszi
süti beállítások módosítása