Óbuda-Békásmegyer 12 önkormányzati bölcsődéjében egyébként 690 engedélyezett férőhely van, és bár a most átadásra került 20 férőhellyel (Békásmegyeren a Kelta utcai bölcsődében) ez a szám 710-re nőtt, a kerület lakossága körében még mindig nagy az igény további bölcsődei helyek létrehozására.
A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://obuda.hu/galeria/Image/hir_kepek/268_Kelta_bolcsi2.jpg”.

Az önkormányzat már az elmúlt években is bővítette bölcsődei férőhelyeinek a számát, annak ellenére, hogy az állami finanszírozás nem fedezi a beruházások kiadásait, így az nagyobb terhet ró az önkormányzatra. Így 2006 óta összesen 100 új férőhellyel gazdagodott Óbuda bölcsődei ellátása, és pályázati pénzbő további férőhelyek kialakítását is tervezik - közölte az önkormányzat.

Mint ismert, országos létszámstop van a bölcsödei felvételekre, minden férőhely elkelt. A kormányzat ugyan bővítéseket ígért, és Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége is arról beszélt nemrégen, hogy a kismamáknak vissza kellene térni a munka világába, de a probléma megoldására eddig még nem történtek lépések.

„Egy folyamat részének tekintem a férőhelyek számának növelését” – mondta Bús Balázs polgármester köszöntőjében. Hangsúlyozta, az lenne a kívánatos, ha olyan társadalmi közeg alakulna ki, ahol az anyukák a gyermekük egy éves kora után is nyugodtan otthon maradhatnának. A bölcsődei szolgáltatást azonban az azt igénylő édesanyáknak biztosítani kell. A mostani bővítés ellenére is még háromszáz gyermek van várólistán.
Még tavaly decemberben döntött, s különített el a képviselőtestület kettő és félmillió forintot a bővítés építési munkálataira, s ugyanennyit a berendezésére. További tíz millió forintot pedig 6 új gondozói státusz létrehozására.
forrás: Óbuda blog

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr59438333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása