A fővárosban a Nagykörút által határolt területen és a Budai rakparton indul jövőre a kerékpárkölcsönző rendszer, amelyben az első fél óra kerékpárhasználat ingyenes lesz -- írja a Magyar Hírlap. Gyarmati Zoltán, a rendszer kiépítésével és üzemeltetésével megbízott Parking Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: májusban várható a végső jóváhagyás a projekt uniós támogatásáról, amely 900 millió forintot tesz ki, az ehhez hozzájáruló önrész 420 millió forint, de ezt csökkenti 260 millió forint visszaigényelhető áfa. Az ügyvezető szerint a rendszer akár ráfizetés nélkül is működtethető lesz. A kerékpárokat 70-80 dokkolónál lehet majd felvenni éves regisztrációs kártyával, vagyis 3-500 méterenként lesz egy-egy 'állomás'.
-- A hír hallatán felvetődik a kérdés: könyvtárak mellett, könyvtárak épületében van-e, és ha igen, milyen, igényekkel egyező, vagy azokat kissé meghaladó kapacitású kerékpár-tárolási lehetőség. Korábban beszámoltunk róla: hol igen, hol meg nem.  - Forrás: KIT

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr531919851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása