A cikk címe: Felejtsük el a kézírást!

http://www.penzcentrum.hu/cikk/1021369/1/uj_velemeny_felejtsuk_el_a_kezirast

Mit fűzhetnék hozzá: újságírói felszólítás nélkül is elég sokan felejtik el. A nagyobb baj, hogy a "hüjesírást" is elfelejtik (sokan már alig tanulják!), még egyetemi hallgatók is... Egyre többen. Én sem nagyon írok kézzel. De azért tudok - úgy-ahogyan  - géppel írni, mert a tanító néni még általánosban, megtanított  HELYESEN írni KÉZZEL. A helyesírási hibáimat sem gép javította ki. Egy kedves tanárnő ismerősöm állította össze az alábbi "gyakorló" szöveget, azért, hogy a hallgatóknak bemutassa: miért ne higgyenek CSAK a hüjesírás-ellenőrző programnak:

"- Péter kém, képzeld, mit halottam! Azt, hogy atilla rosszul hal. Tegnap halott valami túl világi zajt, kiderült, hegy csak az ülő hangja. Úgy megrázta ez az esett, hogy össze is eset. Ez sarkalta őt ara, hogy elmenjen az orvoshoz. Elkísértem a rendelőben, de sokan volt a helységben, még a bejáratott is elállták. A vizsgálat órákig fojt. Nem tudtam megvárni, korában el kelet jönnöm.

- Géz ám, ez semmi! Kiderült az is, hagy atilla lenyelt egy hall szálkát, mert nagyon mohón evet. Igaz, mindig is nagyon szeretet enni.

- Szegény embert sok baj súlyt. A sors csak néha álld, inkább ossza a csapásokat, és rád bízza, hogy old meg. Egyel több fagy kevesebb gong, mar alig számít.

- Sajnos mennem kel.

- Meny csak nyugodtan, menny. A halhús mellet pedig mindig egyel kenyért, mert az le viszi a szálka.

- Ne feled, hogy minden más képen történt, az előbb mondottak csak áll hírek voltak! Az egész Dumát oszt el 5 - el!"

 

Ebben a szövegben a gép egy hibát sem talált. Felejtsük el a kézírást. Hm...

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr381617631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása