Felfedező utak a III. kerületben
– avagy ismerjük meg értékeinket –


Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az Aquincumi Múzeum közös szervezésében bemutatjuk az Aquincumi Múzeum tavaly átadott állandó kiállítását, a volt ELMÜ épületében. Az érdeklődőket a múzeum munkatársai vezetik végig a kiállításon és a program keretében egy múzeum- és kutatástörténeti előadást is meghallgathatnak.
A főváros egyesítésének 135. évfordulójához kapcsolódó előadás témája a római kori Aquincum kutatásainak kezdete, az első ásatások története korabeli fotókkal, metszetekkel illusztrálva. Szó lesz Óbuda régészeti emlékeinek első kutatóiról, arról, hogy miként fogadták a szenzációs leleteket a Habsburg udvarnál és a szállóigévé lett „magyar Pompej” kifejezésnek is utánajárunk.
Aquincum számos művészt is megihletett és népszerű kirándulóhellyé is vált. A századforduló után számos híres tárgy, régészeti emlék (pl. a víziorgona) izgalmas ásatási helyszínek került elő. Ennek történetét is megismerhetik az érdeklődők.

A Nagyszombat utcai katonai amfiteátrum feltárása, 1935.

A program 2009. február 21-én, szombaton, 10 órakor kezdődik.
Helyszín: Az Aquincumi Múzeum III. ker., Szentendrei út 135. szám alatt lévő kiállító épülete
Előadó: Láng Orsolya régész

Figyelem! A program ingyenes, de csak előre, a helyszínen, előre, korlátozott számban átvehető jeggyel látogatható!!!

A jegyek 2009. február 20-ig az Aquincumi Múzeum pénztáránál szerezhetőek be (Bp., III., Szentendrei út 135. volt ELMŰ épület. Hétfő kivételével 10-től 15 óráig.) A jegyekkel kapcsolatban érdeklődni a múzeum pénztárának telefonszámain, 430-10-81; 250-16-50; vagy 454-04-38, a 125-ös melléket kérve lehet, vasárnap kivételével minden nap.
Az összeállítást készítette: L. Kurucz Katalin
A programmal kapcsolatos további kérdéseket telefonon a 437-88-91 számon, vagy a somloi.viktoria@obuda.hu e-mail címen lehet feltenni.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr12942225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása