Veress Árpád, óbudai barátom kért meg a következő hírdetés közreadására, melynek nagy szeretettel teszek eleget. Kérem a kedves olvasókat, ha ismernek olyan személyt aki érintett lehet, jelentkezzenek.

Keresem sorstársaimat vagy azok leszármazottait, akiket 1951-ben Budapestről a Békés megyei Hunya községbe telepítettek. Felvettem a kapcsolatot a hunyai polgármesterrel, az ő egyetértésével a kitelepítések hatvanadik évfordulója alkalmából emlékoszlop állítását tervezzük. Az emlékoszlopra felkerülő szöveg: „Az 1951-ben elhurcolt, kitelepített 161 személy – 68 család – és az őket emberséggel befogadó hunyai gazdák tiszteletére.” A névsor a Történeti Hivatalból megvan, de a listán szereplő személyek mai címét, elérhetőségét nem tudjuk. Ezért az érintettek jelentkezését várjuk a 06-1-240-5892-es telefonszámon vagy a fleur@t-online.hu e-mail címen

Veress Árpád

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr611818213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása