Tizenötször harminc méteres jégpályán korcsolyázhatnak a téli sportok szerelmesei. Megépült a második korcsolyapálya a kerületben, ezúttal a Barátság parkban. Bús Balázs polgármester bejelentette, Egészségolimpia néven új életmódnevelési akcióprogram indul a kerületben.


 

Az Egészségolimpia program a lakosság rossz fizikai állapotán kíván változtatni. Megnyitó beszédében a polgármester jelezte, a születéskor várható élettartam nőknél és férfiaknál egyaránt jócskán a nyugati átlag alatt van. Ebben a stressz és a dohányzás felelőssége egyértelműen kimutatható. A magyar férfiak tüdőrák-halandósága a világon a legmagasabb. Az ifjúság 55%-a egyáltalán nem sportol, az elmúlt tíz évben megduplázódtak a fiatalok gerincbetegségei.

A terv szerint több tízezer embert mozgat meg a program. A lakosság szűrő, egészség- és sportnapokon vehet részt az egészségolimpián. Az önkormányzat az Egészségügyi Szolgáltató Kht-ja által pályázaton elnyert-, és önkormányzati önrésszel kiegészített, összesen 1,5 millió euro-ból gazdálkodhat.

Két ok miatt hiánypótló a most induló kezdeményezés. Egyrészt nincs abszolút bázis, ezért csak ANTSZ felmérés áll rendelkezésre , hogy megtudjuk milyen a kerület lakosságának egészségi állapota. Most azonban pontos képet fogunk kapni a helyzetről.
Célunk Óbuda-Békásmegyer legyen a legegészségesebb kerület a fővárosban; legyen a legegészségesebb város az országban. Programunk segítségével erre most van esély.
– mondta Bús Balázs

A másik ok, hogy bár számtalan hasonló koncepció létezik, senki sem valósítja meg ezeket a terepen. A mi programunk azonban ellenőrizhető, valós program – tette hozzá.

Az átadott jégpálya egész évben várja a látogatókat.

obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr39826280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása