Friss leveleit és fiatal hajtásait levesek, tészták, melegszendvicsek ízesítésére használhatjuk. Önmagában vagy más salátákkal keverve készíthetünk belőle ízletes saláta alapot.

Tegnap, amikor a szürke házak között sétáltam hátul, láttam, hogy tele van a fű rukkolával. Mindjárt szedtem is egy csokorral a salátába. Aki szereti bátran szedje, mert csak jót tesz a fűnek, ha kiszedik, az üzletekben meg jó dárgán árulják! Nem kell összekeverni a pitypanggal, a levele sokkal szeldeltebb, és a virága sem olyan. Az ízéről és az illatáról nem is beszélve. Megjegyzem a pitypang friss levele is jó a salátába, a virág szára pedig elrágcsálva széppé varázsolja a bőrt. Igaz keserű, de hasznos.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr45565816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mama21 2008.07.15. 09:45:35

Na most kimegyek és keresek, csak álljon el az eső!
Az a gyarekeknek szóló gyűjtemény is nagyon klassz, gratulálok a bloghoz!
süti beállítások módosítása