Nem csak a húszéveseké a világ...

 

A magyar könnyűzenei kultúra, a dalszerzők és előadók több évtizede nem tapasztalt összefogásának ad teret augusztus 11-én, a Sziget mínusz egyedik napján, a Hajógyári-szigeten. A fesztivál Nagyszínpadán délután 4-kor kezdődő monstrekoncerten az elmúlt öt évtized beat-pop-rock daltermésének emblematikus szerzeményeiből hangzik majd el egy hétórás válogatás, olyan ünnepi hangulatot teremtve, ahol a „magyar dal” áll középpontban. Bár a Sziget most egy egyszeri és megismételhetetlen alkalmat teremt a közös dalolásra, a szervezők szándéka szerint a Magyar Dal Napja a jövőben jeles eseménnyé válik: a következő évtől, szeptember harmadik vasárnapja a magyar nyelven született dal ünnepe lesz szerte hazánkban.

 

 Figyelemfelhívás és hagyományteremtés, egy fergeteges, monstre buli keretében. Röviden ezzel a céllal hívták életre a szervezők a Sziget mínusz egyedik napján a magyar dal ünnepét.

Az esemény ceremóniamestere Novák Péter lesz, aki a sajtótájékoztatón szintén megjelent.Közös örömzenélésbe fog az Edda Szörényivel, más hazai előadók számaival debütáló Szakcsi Lakatos Béla, illetve lesz fiatal muzsikusokat is felvonultató Omega-tribute és egy "egészen fura" Dés és Geszti produkció is. A "nagy öregek" közül különleges produlcióval készül még Freinreisz Károly, Takács Tamás és Török Ádám, eljön az URH és a Kontroll Csoport, valamint Fenyő Miklós és Ákos is. Az ifjú tehetségek felkutatásának nem titkolt szándékával új magyar csapatok és dalok jelentkezését is várják majd július közepétől a Kulturpart.hu oldalon, a tehetséges fiatalok szerepléséről szakmai zsűri dönt majd. Mivel a megmozdulás célja a hagyományteremtés és a széles közönség bevonása, a jegyár a mínusz egyedik napon mindössze 2500 Ft lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr33559957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása