A Kiscelli Múzeum a főváros által alapított és fenntartott kulturális intézmény Budapest III. kerületében, a Kiscelli u. 108. szám alatt. A múzeumépületben a Budapesti Történeti Múzeum két, szervezetileg és gyűjtőkörét tekintve különálló, de egymás mellett működő és kiállító tagintézménye kapott helyet.

Az Újkori Várostörténeti Osztály gyűjtőköre a főváros 1686 utáni történetével kapcsolatos dokumentumokra, különféle tárgyi emlékekre terjed ki.

A Fővárosi Képtár Budapest képzőművészeti gyűjteménye, főként fővárosi 20. századi és kortárs művészek alkotásait gyűjti és mutatja be.

A képre kattintva gyönyörű panorámaképeket tekinthet meg a múzeumról (Imre Krisztina képei). Az egeret a kép fölött lenyomva tartva lehet nézegetni. Amerre az egér mutat, arra lehet sétálni. Megnézéséhez a QuickTime program kell, melyet letöltheti innen.

Ha tetszett a fenti bejegyzés osztályozza 1-5-ig. Köszönöm.

 

szerintünk: (0/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr46416574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása