Természeti csodákat távoli őserdők átszelése, hegyek megmászása vagy hosszú sivatagi barangolás után szokás találni. Már csak ezért is szenzációs, hogy barlangászok Budapest kellős közepén, a Margit hídtól néhány percre bukkantak rá egy hatalmas, kristálytiszta vizű termálvizes barlangra. A 17-es villamos Lukács fürdői megállója alatt rejtőző geológiai formáció ráadásul nem csak lenyűgözően szép, de mellesleg Európa legnagyobb ilyen barlangja is.

A 6000 éves Molnár János-barlangot mintha egy mitikus wellnesskúrához találták volna ki, ehhez képest a jacuzzi unalmas kádfürdőzés. A reflektorok fényében türkizkék színű gyógyvíz 27 fokos, és bevizsgáltan ivóvíz tisztaságú. A víz felett mint egy bizarr katedrálisban, úgy futnak 15 méteres magasságba a barlang falai. A felszín alatt 36 méteres mélységig folytatódik a barlang. Szűk járatokon keresztül még számos termet tölt meg a víz, egészen 80 méteres mélységig. Egy több mint 100 méteres járatrendszer a felszínről is látható Malom-tóba fut.

 Bővebben ITT olvashat a barlangról.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr851447268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása