Az előadás témája a római kori Aquincum kutatásainak kezdete, az első ásatások története korabeli fotókkal, metszetekkel illusztrálva.

Időpont: 2008. november 29., 14:00
Helyszín: Aquincumi Múzeum III. ker., Szentendrei út 135. szám alatt lévő kiállító épületeMÚZEUM- ÉS KUTATÁSTÖRTÉNETI ELŐADÁS AZ AQUINCUMI ÁSATÁSOK KEZDETÉRŐL
2008. 11. 29., 14.00
Helyszín: Az Aquincumi Múzeum III. ker., Szentendrei út 135. szám alatt lévő kiállító épülete

Aquincum régészeti kutatása immár több, mint 120 éves múltra tekint vissza, ezen kutatástörténet bemutatására vállalkozik az előadás. Szó lesz Óbuda régészeti emlékeinek első kutatóiról, arról, hogy miként fogadták a szenzációs leleteket a Habsburg udvarnál és a szállóigévé lett „magyar Pompeii” kifejezésnek is utánajárunk.
Aquincum számos művészt is megihletett és népszerű kirándulóhellyé is vált. A századforduló után számos híres tárgy, régészeti emlék (pl. a víziorgona) került elő, ennek történetét is megismerhetik az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyokautca.blog.hu/api/trackback/id/tr5785618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása